Τα πιο ωραία δώρα..

Η Ελένη ήταν ένα 9χρονο κοριτσάκι Ε΄ Δημοτικού που ζούσε σε ένα χωριό.Η οικογένειά της μετακόμισε στη πρωτεύουσα.

Το κοριτσάκι χάρηκε όταν έμαθε ότι έγινε δεκτή για να συνεχίσει σε ένα από τα καλύτερα σχολεία. Η Ελενίτσα μπήκε στην αίθουσα φορώντας ρούχα απλά και οχι επώνυμα όπως οι συμμαθητές της.. Οι συμμαθητές της γνωρίζοντας ότι ήταν από ένα μικρό χωριό, τα παιδιά άρχισαν να γελούν μαζί της.

Σύντομα, ήρθε η δασκάλα και ζήτησε από όλους να κάνουν ησυχία, σύστησε την Ελενίτσα στους μαθητές και τους είπε ότι από εδώ και στο εξής θα είναι η συμμαθήτριά τους. Το μάθημα ξεκίνησε και η δασκάλα ζήτησε από τους μαθητές να γράψουν τα επτά θαύματα του κόσμου.
Άρχισαν όλοι να γράφουν γρήγορα. Όμως η Ελενίτσα έγραφε πολύ πιο αργά από τους συμμαθητές της.
Όλα τα παιδιά έδωσαν τα γραπτά τους εκτός από την Ελενίτσα, η δασκάλα ήρθε στο κορίτσι για να δει αν είχε συμβεί κάτι. «Μην ανησυχεις, Ελενίτσα γράψε ό,τι ξέρεις, οι υπόλοιποι συμμαθητές σου τελείωσαν γρήγορα γιατί κάναμε αυτό το μάθημα πρίν από δύο μέρες».

Τότε η Ελενίτσα λέει στη δασκάλα: «Νόμιζα ότι ήταν τόσα πολλά πράγματα και είναι δύσκολο να διαλέξω μόνο επτά». Μετά έδωσε το φύλλο στη δασκάλα.
Η δάσκαλος άρχισε να διαβάζει δυνατά τις απαντήσεις των παιδιών και οι περισσότερες από αυτές ήταν σωστές: η Ακρόπολη, το Σινικό Τείχος της Κίνας, το Κολοσσαίο, το Stonehedge, η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας, ο Πύργος της Πίζας, το Tajmahal, οι Κρεμαστοί Κήποι της Βαβυλώνας, και ούτω καθεξής.
Η δασκάλα χάρηκε που οι μαθητές θυμήθηκαν όλα όσα τους είχε διδάξει.

Όταν έφτασε στις απαντήσεις της Ελενίτσας, άρχισε να διαβάζει: Τα επτά θαύματα είναι – να μπορείς να δεις, να μπορείς να ακούς, να νιώθεις, να γελάς, να σκέφτεσαι, να δίνεις καλοσύνη, να αγαπάς!


Η δασκάλα έμεινε έκπληκτη και η τάξη σώπασε.


Η δασκάλα λέει: Σήμερα, ένα κοριτσάκι από ένα μικρό χωριό ξεχασμένο από τον κόσμο μας θύμισε ποια είναι τα πιο σημαντικά δώρα που έχει λάβει ο καθένας μας και ποιά είναι τα αληθινά θαύματα!!!

One Reply to “Τα πιο ωραία δώρα..”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: