Η ευγνωμοσύνη..(μια ιστορία που διδάσκει..)

«Ο τελευταίος βασιλιάς, μιας φυλής, είχε δέκα άγρια ​​σκυλιά, τα χρησιμοποιούσε για να βασανίσει και να ταΐσει οποιονδήποτε από τους υπηρέτες του που έκαναν λάθος.

 Ένας από τους υπηρέτες έκανε ένα τόσο μεγάλο λάθος που δεν άρεσε καθόλου στον βασιλιά.  Γι’ αυτό διέταξε να πετάξουν τον υπηρέτη στα σκυλιά.

 Ο υπηρέτης είπε: «Σε υπηρετώ δέκα χρόνια και με ανταμείβεις έτσι.  Δώσε μου σε παρακαλώ δέκα μέρες πριν με πετάξεις στα σκυλιά» και του έδωσε ο βασιλιάς.

 Σε αυτές τις δέκα μέρες, ο υπηρέτης πλησίασε τον φύλακα που φρόντιζε τα σκυλιά και του είπε ότι θα ήθελε να φροντίσει τα σκυλιά για τις επόμενες δέκα μέρες.  Ο φύλακας σαστίστηκε αλλά συμφώνησε και ο υπηρέτης φρόντισε να ταΐσει τα σκυλιά, να καθαρίσει, να τά  κάνει μπάνιο και κάθε είδους ανάγκη για αυτά.

 Όταν τελείωσαν οι δέκα μέρες, ο βασιλιάς διέταξε να πετάξουν τον υπηρέτη στα σκυλιά καθώς αποφασίστηκε η τιμωρία του.  Όταν το πέταξαν, όλοι έμειναν έκπληκτοι βλέποντας πώς τα σκυλιά έγλειψαν τα πόδια του υπηρέτη!

 Ο βασιλιάς, μπερδεμένος με αυτό που είδε, είπε:

 «Τι απέγιναν τα σκυλιά μου;»

 Ο υπηρέτης απάντησε: «Υπηρέτησα τα σκυλιά μόνο δέκα μέρες και δεν ξέχασαν τις υπηρεσίες μου.  Χωρίς αμφιβολία σε υπηρέτησα δέκα χρόνια και ξέχασες τα πάντα με το πρώτο μου λάθος!».

 Ο βασιλιάς κατάλαβε το λάθος του και διέταξε να ελευθερωθεί ο υπηρέτης».

One Reply to “Η ευγνωμοσύνη..(μια ιστορία που διδάσκει..)”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: