Αυτή είναι η ΜΑΝΑ!..

Ένας καλλιτέχνης, παιδί μιας μάνας στοργικής, μιας μάνας ηρωίδας – σαν όλες τις μάνες του κόσμου- παιδί ευαίσθητο, ήθελε να κάμει ένα πίνακα ζωγραφικής, στον οποίον να απέδιδε το μεγαλείο της μάνας του.

Έκανε μια γυναικεία μορφή και έβαλε στα χέρια της το περιστέρι της ειρήνης.

Κοίταξε το έργο του μα δεν ικανοποιήθηκε. Δεν εξαντλεί το μεγαλείο της, και το έσκισε. Γιατί η μάνα δεν υπηρετεί μόνο αυτό το αγαθό.

Την δεύτερη φορά έβαλε στα χέρια της ένα σπίτι. Μα ένοιωσε πως και αυτό την αδικούσε, γιατί η μάνα κρατά στα χέρια της την πορεία όλης της οικουμένης.

Την τρίτη φορά την ζωγράφισε δεομένη με τα χέρια ψηλά, σε στάση ικασίας. Ούτε και αυτή η στάση κάλυπτε την προσφορά της.

Μέρες τον απασχολούσε αυτός ο πίνακας.

Ώσπου την έκανε την μάνα μια καρδιά και έγραψε μέσα. » Παιδί μου, η Παναγιά μαζί σου «, «Στην ευχή του Θεού!» . » Καλό ταξίδι!». » Πρόσεχε μην κρυώσεις!», » Πήρες το μπουφάν σου;». » Μην τρέχεις!», » Να τηλεφωνήσεις μόλις φθάσεις «. » Έφαγες; » , «Πονάς;», » Τι να σου ετοιμάσω;», «Κοιμήθηκες καλά;», » Σε περιμένω «. » Είσαι καλά;», » Μην στενοχωριέσαι «. » Τα έχω σβήσει όλα!». Φράσεις που κρύβουν λαχτάρες και αγωνίες, πόνους και καημούς, πόθους, θυσίες, αγρυπνίες, κόπους, τρυφερότητα και αγάπη. Αγάπη ανιδιοτελή, ειλικρινή, μόνιμη, διαρκή.

Αυτή είναι η Μάνα!

Π. Θεόφιλου Ζηζοπούλου.

πηγή: viber

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: