Μην περιμένεις να γίνουν όλα τέλεια για να κάνεις αλλαγές στην ζωή σου..

Μην περιμένεις να γίνουν όλα τέλεια για να κάνεις αλλαγές στην ζωή σου. Μην περιμένεις να υπάρξουν ιδανικές συνθήκες. Ξεκίνα τώρα να πραγματώσεις τα όνειρα και τις αλλαγές σου, δίχως να τα έχεις όλα λύσει.

Στις αλλαγές πάμε παρέα με τους φόβους και τις ανασφάλειες μας, με τις ενοχές και τραύματα μας. Κανείς από όλους αυτούς τους σπουδαίους καθημερινούς ήρωες της διπλανής πόρτας που άλλαξαν, μετανοήσαντες, πέτυχαν και δημιούργησαν δεν είχαν λύσει όλα τα θέματα τους. Ουδείς.

Εγώ προσωπικά πολλές φορές χρειάστηκε να πάρω σημαντικές αποφάσεις παρέα με τις ενοχές μου, να ταξιδεύσω με αεροπλάνα παρέα με τον φόβο μου για τις πτήσεις, να κάνω πράγματα που δεν μπορούσα να διανοηθώ αλλά τα έκανα, χωρίς να έχω ξεπεράσει και λύσει όλα τα προβλήματα μου. Αυτό όμως δε με εμπόδισε να ονειρεύομαι να προχωράω. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη πλάνη από εκείνη που λέει, «ότι για να προχωρήσω στην ζωή μου, για να κάνω αλλαγές, για να πάρω αποφάσεις, για να χαρώ, πρέπει να έχω λύσει όλα τα προβλήματα μου». Όχι, αυτό είναι ψέμα και εξαπάτηση εαυτού.

Οπότε μην περιμένετε. Μην διελιάζετε.

Πρέπει να καταλάβετε ότι τίποτε δεν πάει στραβά ακόμη κι εάν φαίνεται προς στιγμή ότι τα πάντα διαλύονται. Όχι τίποτα δεν διαλύεται. Απλά οι φόβοι και οι ανασφάλειες μας φωνάζουν δυνατά από τα υπόγεια της ψυχής μας. Βγάλτε τους στο φως. Πείτε «ορίστε είστε ελεύθεροι να φύγετε. Σκορπιστείτε. Δεν σας έχω ανάγκη πλέον, έχω την ωριμότητα και δύναμη να αντιμετωπίσω την ζωή με τις όποιες δυσκολίες της, δίχως να δημιουργώ φόβους και ενοχές ώστε να κρύβομαι στα άλλοθι τους. Δεν σας χρειάζομαι».

Μπορείτε επίσης να κάνετε και μια καθημερινή άσκηση, «να χαμηλώνετε την ένταση της φοβισμένης εσωτερικής φωνής σας για να δυναμώσετε τους τόνους της πιο θριαμβευτικής πλευράς σας….»

π. Λίβυος FB

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: