Ας καλωσορίσουμε με ένα πλατύ χαμόγελο τον Μάρτιο αλλά και την Άνοιξη !!

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ σε όλο τον κόσμο!

Ας καλωσορίσουμε με ένα πλατύ χαμόγελο τον Μάρτιο αλλά και την Άνοιξη. 
Και αν ακόμη η μέρα δεν ξεκίνησε ηλιόλουστη μέρα, ας γίνουμε εμείς “ηλιόλουστοι”χαρίζοντας στον εαυτό μας αλλά και στους γύρω μας, χαμόγελα και καλή διάθεση!

Μην περιμένουμε το χαμόγελο να έρθει σε μας αλλά να το φέρουμε εμείς οι ίδιοι και σε μας.!!!

Να μην ξεχνάμε να χαμογελάμε!!

Η ετυμολογία του Μαρτίου προέρχεται από την Αρχαία Ρώμη και από τη λατινική γλώσσα. Συγκεκριμένα, κατά το αρχαίο ρωμαϊκό ημερολόγιο, ο Μάρτιος ήταν ο πρώτος μήνας του χρόνου και έφερε την ονομασία Primus, ωστόσο, μετά το 46 π.Χ. ονομάστηκε Μάρτιος και έγινε ο τρίτος μήνας του χρόνου, αφιερωμένος στον θεό Άρη που στα λατινικά ονομαζόταν Mars. Έτσι, οι Ρωμαίοι τον «βάφτισαν» Martius (Άρειο) από τον θεό του πολέμου Mars (Άρη), ενώ, σύμφωνα με τη ρωμαϊκή ιστορία, οι ιδρυτές της Ρώμης, Ρώμος και Ρωμύλος, του έδωσαν αυτό το όνομα προς τιμήν του πατέρα τους και γενάρχη των Ρωμαίων, του θεού Άρη. Για αυτό και κατά τον Πλούταρχο (Βίος Νουμά, 19) αναφέρεται πως ο Μάρτιος απεικονίζεται ως άνδρας ενδεδυμένος με δέρμα λύκαινας.Η ακριβής ετυμολογία είναι η εξής:Μάρτιος < ελληνιστική κοινή Μάρτιος < λατινική Martius < Mars (Άρης) < Παλαιά Λατινική Māvors < πρωτοϊταλικά *Mawort.

Ας ευχηθούμε να μη επαληθεύσει το όνομα του ο Μάρτιος, όσο αφορά τους πολέμους. Ειρήνη είναι ο Χριστός. Αυτόν να αγαπήσουμε πιο πολύ. Να γίνει ο αληθινός ήλιος της δικαιοσύνης της καρδιάς μας .Ένας δικός μας ήλιος ,που θα μας βοηθήσει ν’ ακτινοβολούμε αγάπη και ανθρωπιά!!

ΚΑΛΟ ΚΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: