Γιατί υποφέρουμε;

Γιατί υποφέρουμε; Που ψάχνετε να τα βρείτε όλα αυτά, έξω από σας; Όλα αυτά είναι μέσα σας. Από μας βγαίνει και η ευλογία και η κατάρα… Αν δε συνειδητοποιήσουμε το ρόλο μας σε αυτή τη ζωή και δεν ετοιμαστούμε για την αιωνιότητα μέχρι το τέλος της επίγειας ζωής μας απλά θα επαναλαμβανόμαστε…

Γιατί υποφέρουμε;

Πολλές φορές εμείς οι άνθρωποι ψάχνουμε να βρούμε την αιτία, γιατί υποφέρουμε, γιατί αποτύχαμε σε κάτι, γιατί έχουμε πρόβλημα με τα παιδιά μας, γιατί δεν τα πάμε καλά το ζευγάρι…

Που ψάχνετε να τα βρείτε όλα αυτά, έξω από σας; Όλα αυτά είναι μέσα σας. Από μας βγαίνει και η ευλογία και η κατάρα.

Αυτό μας λέει ο Χριστός στο Ευαγγέλιο Του. Και η ευλογία και η κατάρα.

Γιατί; Γιατί και όταν ο άλλος έλθει με κακία απέναντί μου, όταν ο άνθρωπος έχει μέσα τη χάρη του Θεού, ξέρει να αντιμετωπίζει το κακό, δεν ταλαιπωρείται.

«Ἡτοιμάσθην καί οὐκ ἐταράχθην».

Γιατί ξέρει ότι αυτός ο άνθρωπος είναι ένας ταλαίπωρος άνθρωπος, ένας άρρωστος άνθρωπος, πού περιφέρει την ασθένειά του.

Γι’ αυτό λοιπόν σε μία εποχή, που είμαστε τόσο μπερδεμένοι, που δεν ξέρουμε ποιοι είμαστε, πού δεν ξέρουμε τι θέλουμε, κοντεύουμε να μπερδέψουμε ποιοι είναι οι άντρες και ποιες είναι οι γυναίκες και έτσι πλέον ταλαιπωρούμεθα.

Και σε μία εποχή πραγματικά, πού έχουμε υποστεί μία βαθύτατη καθίζηση, πρώτα πνευματική και εξαιτίας αυτής και υλική καθίζηση, που δεν ξέρουμε τι θέλουμε προσπαθούμε να διασκεδάσουμε την ανία μας, την απελπισία μας, με κόλπα.

(†) Μακαριστού Μητροπολίτου Σιατίστης Παύλου

Περιοδικό «Παρακαταθήκη»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: