Τον Κύριο να ζητάς, όχι τους ανθρώπους..

«Τον Κύριο να ζητάς, όχι τους ανθρώπους. Εδώ είμαστε πάροικοι.
Ό,τι ζητήσεις από τον Κύριο με την καρδιά σου, θα στο δώσει. Και να Τον δοξάζεις πάντοτε.
Όταν ζητάτε κάτι από τον Κύριο στην προσευχή σας, να βάζετε στο τέλος: “…εάν είναι προς όφελος της ψυχής μου!”. Γιατί αυτό δείχνει ταπείνωση και παραχώρηση στο θείο Θέλημα.
Το “Πιστεύω” να το λέτε απαραιτήτως πρωί και βράδυ. Διότι έτσι ομολογούμε την Πίστη μας και, ό,τι και να μας συμβεί κατά τη διάρκεια της μέρας ή της νύχτας, θα έχουμε ομολογήσει τον Κύριο.
Το “Πάτερ ημών” να το λέτε αργά, για να το καταλαβαίνετε.
Να δεις ένα αυτί που κατεβάζει ο Θεός από τον Ουρανό και ακούει την προσευχή σου, όταν εσύ δεν νοιάζεσαι μόνο για τα υλικά, αλλά παρακαλάς για τη σωτηρία των ψυχών!
Για την προσευχή χρειάζεται να ανεβάσουμε τον νου μας πάνω από τα γήινα πράγματα και να σκεφτούμε τι βρίσκεται στον Ουρανό. Και τότε θα δούμε πραγματικά Αυτόν που έπλασε τη γη και τον Ουρανό.
Να έχουμε όλοι επίγνωση σε Ποιον απευθύνουμε την προσευχή μας, για Ποιον ζούμε και τι σκοπό πρέπει να επιτελέσουμε.
Ο Θεός μάς δίνει προβλήματα, για να δυναμώσει η πίστη μας και να έρθουμε κοντά Του. Προσευχές θέλει ο Θεός, δεν θέλει τίποτε άλλο.
Να ξέρεις· πρώτα η προσευχή και μετά οι δουλειές.
Να κάνεις προσευχή κάθε μέρα και να λες, πέραν των άλλων: “Φύλαξέ με, Θεέ μου, από την κακία των ανθρώπων!”.
Θα βλέπεις με την ψυχή σου τον Κύριο, θα γονατίζεις μπροστά Του και θα λες: “Κύριε, βοήθησέ με και σώσε με!”. Να προσεύχεσαι νοερά συνεχώς.
Να προσεύχεσθε συνέχεια, να συνηθίζει ο νους. Και αν ακόμα συγχύζεσθε, εσείς να λέτε την Ευχή. Τι ποιο εύκολο πράγμα; Τη λες πάντοτε, εκεί που βαδίζεις, στο λεωφορείο, παντού. Έστω και μηχανικά. Τη συνηθίζει έπειτα ο νους και προχωράς. Στην αρχή ο νους θα είναι στο Λονδίνο, αλλά ύστερα μαζεύεται. Αρκεί να μη σταματάς να τη λες: “Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με!”.
Μην ξεχνάς να προσεύχεσαι και για όλον τον κόσμο. Γι’ αυτή τη μικρή προσευχή θα ανταμειφθείς πολύ στον Ουρανό. Να προσεύχεσαι το ίδιο και στην Παναγία μας…»

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΛΑΖΑΡΗΣ
(1912–2006)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: