Η Παναγία μας έχει τα κλειδιά της πόρτας του ελέους.

Πολλές φορές στην ζωή μας επιθυμούμε να διαβούμε το κατώφλι μιας πόρτας, μιας πόρτας που θα μας οδηγήσει στην επαγγελματική ή την κοινωνική μας καταξίωση. Ειδικά οι γονείς ονειρεύονται τα παιδιά τους να περάσουν την πόρτα ενός Πανεπιστημίου ή μιας ανώτερης Σχολής και στη συνέχεια να καταξιωθούν στον Επαγγελματικό Τομέα και να αναδειχθούν. Και δεν είναι παράλογο αυτό. Το όνειρο των Γονέων σήμερα είναι τα παιδιά τους να περάσουν μία πόρτα. Μία πόρτα μπορεί να κλείνει μέσα της πολλά και απίθανα πράγματα. Την πόρτα στο σπίτι μας την έχουμε για ασφάλεια. Μπαίνουμε στο σπίτι μας και κλείνουμε την πόρτα μας για να νοιώσουμε ησυχία, άνεση, σιγουριά. Η παραβίαση της πόρτας, κατά κανόνα σημαίνει επίθεση, ληστεία, προδοσία.

Μερικές φορές όμως σημαίνει απελευθέρωση, σωτηρία. Υπάρχουν πόρτες που κλείνουν μέσα τους το σκοτάδι, την φρίκη και τον θάνατο. Υπάρχουν όμως και πόρτες που κλείνουν μέσα τους το φως, την παρηγοριά, τη δύναμη, το έλεος. Η Παναγία μας έχει τα κλειδιά της πόρτας του ελέους. Μ΄ αυτά ανοίγει κάθε στιγμή την πόρτα του ελέους και σώζει τον κόσμο. Η συμβολή της Παναγίας μας είναι απροσμέτρητη. Μας βοηθάει συνέχεια,ατελείωτα,μόνιμα,αιώνια! Αρκεί να την ικετεύουμε να μας ανοίγει την πόρτα του ελέους. «Της ευσπλαχνίας, την πύλην άνοιξον ημίν..»! Μέχρι σήμερα έχουμε κτυπήσει πολλές πόρτες. Άλλες μας άνοιξαν και άλλες όχι. Και απ’ αυτές τις πόρτες που μας άνοιξαν οι περισσότερες μας έχουν απελπίσει. Αντί για χαρά μας έδωσαν λύπη. Αντί για δύναμη μας πρόσφεραν αδυναμία. Αντί για φως μας γέμισαν σκοτάδι. Αντί για ελπίδα μας πλημμύρισαν απελπισία.

Επιτέλους ας κτυπήσουμε την πόρτα της Παναγίας. Εκείνη θα μας ανοίξει και θα μας σώσει. Αρκεί να την κτυπήσουμε θερμά, με πίστη και επιμονή και με ζεστή την προσευχή στα χείλη μας.

«Της ευσπλαχνίας την πύλην άνοιξον ημίν ευλογημένη Θεοτόκε…»!

ΠΗΓΗ

One Reply to “Η Παναγία μας έχει τα κλειδιά της πόρτας του ελέους.”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: