«Τι θέλεις άνθρωπε;

Στο ερώτημα του Κυρίου : «Τι θέλεις άνθρωπε;» αν η απάντηση δεν είναι ΕΣΕΝΑ ΚΥΡΙΕ… τότε οτιδήποτε άλλο θα οδηγήσει τον άνθρωπο στην ειδωλολατρία και στον εκτροχιασμό της ζωής.

Για να ακολουθήσουμε τον Χριστό οφείλουμε να τον καταλάβουμε, να τον αφήσουμε να μας μιλήσει και να τον ακούσουμε για να προχωρήσουμε στην έξοδο ώστε να τον ακολουθήσουμε, διότι αυτό μας προστάζει συνεχώς.

Θέλουμε τον Χριστό στην ζωή μας; Βλέπουμε την κάθε μας πράξης μέσα από τον μικροσκόπιο του Ευαγγελίου; Βιώνουμε αυτή την ζωή ως προετοιμασία για την βασιλεία των Ουρανών ; Αν ναι, τότε έχουμε θέσει τις βάσεις για να οικοδομήσουμε την σωτηρία μας. Αν όχι, ακόμα και η παρουσία μας στο Ιερό Ναό κατά την διάρκεια των ακολουθιών είναι ανώφελη από την στιγμή που έχω στάση ζωής αμετανοησίας.

Πολλές φορές στην προσευχή μας θέλουμε να αλλάξει ο Χριστός και όχι εμείς. Θέλουμε τον Χριστό να δεί τα πράγματα όπως εμείς θέλουμε και όχι εμείς να δούμε τα πράγματα στην ζωή μας όπως ο Κύριος επιθυμεί.

Τόσο μικρά και απλά ερωτήματα , μα τόσο δύσκολο να απαντηθούν . . . .

Τι θέλουμε από την ζωή ; Τι θέλουμε από τον γάμο μας, Γιατί κάναμε παιδιά; Πως βλέπω τα παιδιά μου και τι θέλω από αυτά; Τι θέλουμε από τον Χριστό; Τι σημαίνει σωτηρία και βασιλεία των Ουρανών για την δική μου υπαρξιακή πορεία; Γιατί πηγαίνω Εκκλησία; Τι είναι αυτό που ζητάω από τον Θεό; Γιατί τον θέλω στην ζωή μου;

Κάθε απάντηση και ένα κομμάτι παζλ που συνθέτει την εικόνα της ζωής μου και της πορείας μου. Φοβόμαστε να απαντήσουμε και ανοίγουμε το δρόμο της κατάθλιψης..
Να ασχοληθούμε αγαπητοί μου σοβαρά με την ζωή μας. Να βάλουμε θεληματικές βάσεις ώστε να ξέρουμε τι θέλουμε και που βαδίζουμε. Να θέσουμε την ύπαρξη μας σε συγκεκριμένη τροχιά. Να μην ακροβατούμε μεταξύ παθών και αρετών. Δεν μπορούμε να είμαστε και με τον Χριστό και με τον διάβολο…

Να απαντήσουμε σε αυτά τα ερωτήματα όχι όπως θα ήθελα εγώ , αλλά όπως ο Κύριος προστάζει σύμφωνα με το θέλημα του .
Και αυτές οι ευαγγελικές απαντήσεις , να γίνουν ζωή, βίωμα ώστε η χάρις να μου δείξει τον δρόμο….
Καθημερινά έρχεται ο Χριστός να μας ζητήσει σε γάμο ας πούμε το μεγάλο ΝΑΙ…

π.Σπυρίδων Σκουτής – euxh.gr – Iερά Μητρόπολη Λήμνου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: