..Τότε συνειδητοποίησα τι συμβαίνει όταν εστιάζομαι συνεχώς απάνω μου….

Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι …Eκατό χρονών αυτός και ενενήντα αυτή.

Ήταν σε ένα γηροκομείο και τους γνώρισα όταν επισκέφτηκα έναν από τους ενορίτες μου εκεί. Όταν πέρασα το δωμάτιό τους, με περίμενε στην πόρτα αυτός . Είπε: «Πατέρα, έλα, μιλήστε μας.» Ξεκινήσαμε λοιπόν να μιλάμε.

Είπε ότι η σύζυγός του έπρεπε να τοποθετηθεί σε γηροκομείο επειδή τα πόδια της την είχαν ήδη αρνηθεί. «Δεδομένου ότι έπρεπε να είναι εδώ», είπε, «αποφάσισα ότι έπρεπε να είμαι εδώ μαζί της. Δεν είναι ότι δεν μπορώ να ζήσω χωρίς αυτήν, αλλά δεν θέλω να ζήσω χωρίς αυτήν. Και αποφάσισα να είμαι εδώ.

» Είπα, «Πόσο υπέροχο! Πόσο καιρό είσαι παντρεμένος; » Φυσικά, είδα ότι ήταν ηλικιωμένοι, αλλά δεν ήξερα πόσο χρονών ήταν. Απάντησε: «Είμαστε παντρεμένοι 74 χρόνια». Δεν μπορούσα να το πιστέψω: εβδομήντα τέσσερα χρόνια! Και είπε την ηλικία του: «Είμαι εκατό, είναι ενενήντα οκτώ.» Τότε ρώτησα: «Πώς ήταν η ζωή τους, να ζουν μαζί για εβδομήντα τέσσερα χρόνια;»

Μου διηγήθηκε τότε την ιστορία του: «Τα πρώτα δέκα χρόνια», είπε, «ήταν μια πραγματική κόλαση. Μαλλώναμε συνεχώς. Δεν είχαμε ποτέ αρκετά χρήματα. Τα παιδιά γεννιόντουσαν το ένα πίσω από το άλλο. Ήμασταν στο χρέος, τα παιδιά αρρωσταίναν … Ό, τι και αν έκανα, ήταν δυσαρεστημένη. Μόλις επέστρεφα στο σπίτι, άρχιζε αμέσως να μου λέει τι ήταν λάθος στο σπίτι, τι ήταν λάθος με τα παιδιά και τι ήταν λάθος με μένα. Πέρασαν δέκα χρόνια γάμου και αποφάσισα ότι δεν θέλω πλέον να είμαι εκεί, δεν θέλω να συνεχίσω τη ζωή μου έτσι.

Η αδελφή της συζύγου μου,τότε, πήγαινε σε μια ενορία όπου υπήρχε πολύ καλός ιερέας. Μας είπε: «Εσείς και η γυναίκα σας πρέπει να πάτε στον ιερέα μας, και θα και είμαι σίγουρη ότι θα σας βοηθήσει.» Η γυναίκα αντιτάχθηκε: «Ποιο το νόημα; Ο γάμος έχει μας έχει καταρρεύσει. » Τότε σκέφτηκε λίγο και ρώτησε μετά τον άντρα της: «Θα πας;» Ο σύζυγος απάντησε: «Τι έχω να χάσω; Θα πάω». Και πήγαν.

Ο ιερέας ήταν πραγματικός μαθητής του Χριστού. Και, όπως το κατάλαβα, πολλοί πήγαιναν σε αυτόν και προσευχόντουσαν γι ‘αυτόν.

Με αυτά που τους είπε, κατάλαβαν. Τους είπε τα εξής: «Χωρίς τον Θεό, δεν έχετε ζωή. Κάθε σχέση προέρχεται από τον Θεό. Και σε κάθε σχέση, ο Θεός πρέπει να έρχεται πάντα πρώτος. » Του είπα: «Είναι υπέροχο που ο Θεός έρχεται πρώτος. Εσείς είστε λοιπόν στη δεύτερη θέση; » «Όχι», απάντησε. «Η γυναίκα μου είναι στη δεύτερη και εγώ είμαι στην τρίτη θέση.»

Μου είπε: «Σε κάθε σχέση, ο Θεός πρέπει να έρθει πρώτος, ένα άλλο άτομο, ανεξάρτητα από το ποιος είναι, θα πρέπει να βρίσκεται στη δεύτερη θέση και πάντα έρχεστε τρίτος.» Και όταν συνειδητοποιήσετε ότι υπάρχουν δύο τρίτα της σχέσης που δεν έχετε τον έλεγχο και ότι τα δύο τρίτα της σχέσης σας κάνουν να είστε όποιος είστε, τότε ξεπερνάτε την τρέλα της αυτό-αγάπης.

Και ο συνομιλητής μου είπε: «Το κάναμε. Τότε συνειδητοποίησα τι συμβαίνει όταν εστιάζομαι συνεχώς απάνω μου » Αυτό άλλαξε και τη ζωή μας και ζούμε μαζί για άλλα εξήντα έξι χρόνια. Φαντάζεστε;!!

ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΙΩΑΚΕΙΜ (Parr)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: