ΝΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΕΥΑΤΟΣ ΣΟΥ.

Λαμβάνεις υπερβολικά υπόψιν σου την γνώμη των άλλων λες και είναι ο Θεός. Όχι δεν είναι. Είναι απλά άνθρωποι, θνητοί, γεμάτοι από λάθη και πάθη. Πολλές φορές μεγαλύτερα από τα δικά σου, απλά δεν το γνωρίζεις. «Εγώ, μόνο εγώ, ο Κύριος, είμαι ο παρηγορητής σας! Τι τρέχει και φοβόσαστε από θνητούς ανθρώπους, που σαν το χόρτο θα αφανιστούν;»(Ησαΐας 51.12)

Μην εξαρτάς τόσο πολύ την ζωή σου, από την αποδοχή ή όχι των άλλων. Μην ζητάς την έγκριση τους να είσαι ο εαυτός σου. Δεν μπορούμε να αρέσουμε σε όλους, ούτε να συμφωνούμε με όλους, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό αρκεί να μένουμε μακριά από κακίες και μίση. Όταν δίνεις στο άλλο την δύναμη να σε εγκρίνει ή απορρίπτει, να σε ανεβάζει στον παράδεισο ή να σε κατεβάζει στην κόλαση τότε του έχεις δώσει την απόλυτη εξουσία πάνω σου. Σε έχει φυλακίσει στο βλέμμα του, η γνώμη του έχει γίνει το μαστίγιο της αυτοτιμωρίας σου.

Το ότι κάποιος δεν έχει καλή γνώμη για σένα ή σε απέρριψε από μια σχέση, δεν σημαίνει ότι δεν αξίζεις ως άνθρωπος. Μην ταυτίζεις την γνώμη του άλλου με την ανθρώπινη αξία σου. Αυτά που λέει για σένα δεν αφορούν αυτό που είσαι αλλά εκείνο που αυτός βλέπει. Η κρίση του δεν είναι θεϊκή αλλά ανθρώπινη. Άρα σχετική και συνήθως εμπαθής. Εάν κάτι από αυτά που σου λέει αντιλαμβάνεσαι ότι είναι αληθινό τότε κράτησε το, αλλά σε καμία περίπτωση μην γίνει το κριτήριο με το οποίο θα μετράς την αξία σου. Ο μόνος που μπορεί να σε κρίνει είναι ο Θεός, γιατί είναι εκείνος που σε αγαπάει αληθινά και αιώνια…

π. Λιβυος FB

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: