ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΖΟΥΜΕ;

«Εξετάστε τον εαυτό σας…..» (Β΄ Κορινθίους 13: 5)

Είσαι 30 χρονών, είσαι 40 ή 50, όμως έχεις πραγματικά ζήσει 50 χρόνια; Ή μήπως ένα χρόνο 50 φορές; 

Έχει μεγάλη διαφορά η ζωή από την άνευρη και άοσμη επιβίωση. Ζωή δεν λογίζεται μονάχα η ανάσα που πάλλεται στα στήθη μας, αλλά κάτι βαθύτερο. Εκείνο που σου δίνει νόημα και χαρά, που ξημερώνει και λες ζω με σκοπό, που νυχτώνει και δοξάζεις τον Θεό που έζησες και σήμερα με πληρότητα. 

Γιατί όμως αρνούμαστε να ζήσουμε; Γιατί αργοπεθαίνουμε; Γιατί δεν αλλάζει τίποτα; Γιατί επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη, πέφτουμε στα ίδια πάθη, αναπαράγουμε συμπεριφορές και συνήθειες που μας καταστρέφουν. Δεν ζούμε το δώρο του Θεού που λέγεται ζωή, δεν χαιρόμαστε τη χάρη και τις χαρές του Θεού. Ανασαίνουμε ναι, αλλά δεν ζούμε. 

Μια από βασικότερες αιτίες είναι, γιατί δεν βλέπουμε και δεν αντιμετωπίζουμε την ζωή μέσα από τον Χριστό. Δεν ερμηνεύουμε ότι μας συμβαίνει Χριστοκεντρικά. Όλες οι ερμηνείες μας είναι κοσμικές. Κλαίμε και μιζεριάζουμε που δεν μας αγαπάει κανείς, που είμαστε άτυχοι, που πάντα κάποιος θέλει το κακό μας ή μας δημιουργεί προβλήματα. Αλλά ποτέ δεν σκεφτήκαμε, γιατί τα προβλήματα μου επιμένουν ; Γιατί τίποτε δεν αλλάζει στην ζωή μου; Γιατί πέφτω πάντα στα ίδια πρόσωπα; Γιατί ότι δεν θέλω το βρίσκω μπροστά μου; Γιατί δεν μπορώ να αλλάξω την ζωή μου; 

Σκεφτήκαμε άραγε ποτέ ότι ο Θεός μας έχει φτιάξει για την αιωνιότητα και όχι για το σήμερα μέσα στο οποίο πνιγόμαστε; Μήπως ο Θεός επιτρέπει στη ζωή μας πειρασμούς και δοκιμασίες που θα θεραπεύσουν τα αδύνατα και σκοτεινά μας σημεία; Μήπως ζητάει κάτι να μάθουμε και να καταλάβουμε; Μήπως προσπαθεί να μας κινήσει σε αλλαγές που δεν θα κάναμε αλλιώς; Μήπως θέλει να μας ωριμάσει, θεραπεύσει και ενώσει μαζί Του; Μην ξεχνάμε μας έφτιαξε με σκοπό και μας θέλει κοντά Του. 

Πίσω από κάθε λάθος επιλογή υπάρχει μια λανθασμένη σκέψη. Πίσω από κάθε αμαρτία ένα ταραγμένο συναίσθημα. Δες τι πρέπει να αλλάξεις σε σκέψεις και πεποιθήσεις ώστε να μην επαναλάβεις τα ίδια λάθη. Εάν είσαι τίμιος με το σκοτάδι σου, το Φως θα σε ευλογήσει πλουσιοπάροχα. 

Έχεις σκεφτεί ποτέ γιατί στην Αγία Γραφή οι Ισραηλίτες περιφερόταν στην Έρημο επι σαράντα χρόνια μέχρι να μπουν στην γη της Επαγγελίας; Ήταν τόσο μακριά; Όχι, καθόλου. Αυτό συνέβαινε γιατί δεν μάθαιναν από τα λάθη τους, γιατί δεν ήθελαν να ταπεινωθούν και να διδαχθούν από τον Θεό και την ζωή, τις εμπειρίες που μιλούσαν. Άφησε λοιπόν τον Θεό να σε διδάξει μέσα από τις εμπειρίες. Αυτή είναι η γλώσσα του, γεμάτη σημάδια και σημεία θαυμαστά.

π. Λίβυος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: