Τα λόγια είναι σαν τα πούπουλα. Πάρε μια χούφτα πούπουλα και άφησέ τα στον αέρα. Δεν μπορείς να τα ξαναπιάσεις…

Πολλοί θέλουν να πεθάνουν, »να ησυχάσουν», όπως λένε. – Να πεθάνω και να ησυχάσω!…

❈Βρε άμα πεθάνεις, έκλεισε ο λογαριασμός σου. Τον έχεις εντάξει, να τον δώσεις στον Θεό; Έχεις την τόλμη να παρουσιάσεις το φάκελο σου και να τον ελέγξει ο Χριστός; Ο Χριστός που σου προσθέτει τις μέρες σου, τις προσθέτει κακώς και εσύ ζητάς να πεθάνεις; Ο Προφήτης Αμώς λέει: »Ουαί οι επιθυμούντες την ημέρα του Κυρίου» (Αμώς 5,18). Μη ζητάς λοιπόν να δεις την ημέρα του Κυρίου. Είναι πολύ εγωιστικό να πιστεύει ο άνθρωπος, ότι είναι εντάξει και ότι πρέπει πλέον να πάει να αναπαυτεί.
Δεν έχεις δικαίωμα να πεθάνεις. Ούτε έχεις δικαίωμα να αυτοκτονήσεις, ούτε να δημιουργήσεις επικίνδυνες καταστάσεις για το σώμα σου, διαφορετικά ανταρτεύεις, κάνεις το δικό σου και ο Θεός δεν σε δέχεται. Εάν όμως σε καλέσει ο Κύριος, έχει καλώς.
Εμείς θέλουμε να πεθάνουμε και από την άλλη ο Άγιος Αρσένιος σε ηλικία 94 ετών, παρακαλούσε τον Χριστό να του προσθέσει χρόνο στη ζωή του, για να βάλει αρχή μετανοίας! Πόσο απέχουμε εμείς από αυτά…
❈ Δεν μπορεί ο άνθρωπος να πετύχει την αλλαγή μέσα του, παρά μόνο δια της συνεχής Θείας Κοινωνίας και Εκκκλησιασμού. Φτιάξου όσο θέλεις άνθρωπε, διορθώσου όσο θέλεις, μόνος σου δεν πρόκειται να αλλάξεις, αν δεν σε αλλάξει ο Χριστός. Ο Χριστός θα μπει μέσα, για να αλλάξει ο άνθρωπος. Διαφορετικά δεν αλλάζει ο άνθρωπος.
❈ Ο άνθρωπος που βρίσκεται μακριά από τον Θεό, έχει θολωμένο μυαλό και εκεί που πρέπει να λειώνει από συγκίνηση, εκεί γελάει και λέει κουταμάρες…
❈ Τα λόγια είναι σαν τα πούπουλα. Πάρε μια χούφτα πούπουλα και άφησέ τα στον αέρα. Δεν μπορείς να τα ξαναπιάσεις…


Ιεροκήρυκας Δημήτριος Παναγόπουλος (1916 – 1982)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: