Του έσωσε τη ψυχή…

Η ιστορία που θα πω είναι δύσκολο να πιστέψεις, αλλά ήμουν μάρτυρας. Και επιπλέον, αυτό που συνέβη δεν μου φαίνεται παράξενο. Αλλά γι ‘ αυτό αργότερα.

Αυτό συνέβη πριν από τρία χρόνια. Ο παππούς πήγαινε συνεχώς στο ναό μας, το όνομά του ήταν Γκοροκχόβ Αλεξέι Μιχαϊλόβιτς. Πριν 15 χρόνια πέθανε η σύζυγός του Μαρία, και από τότε ζούσε μόνος. Πλησίαζε η Μεγάλη Σαρακοστή ο Αλεξέι Μιχαϊλόβιτς εγκαταλείφθηκε και εισήχθη στο νοσοκομείο της περιοχής. Δυστυχώς, οι γιατροί δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα. ′′ Πέθανε ο Αλεξέι Μιχαΐλοβιτς «,- έτσι μας είπαν οι γιατροί και δήλωσαν θάνατο.

Ο εκλιπών μεταφέρθηκε στο Αλμέτιεφσκ, στο νεκροτομείο της πόλης. Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα, η παθολόγος παρατήρησε ξαφνικά ότι το σώμα δείχνει σημάδια ζωής. Έστειλε επειγόντως τον Αλεξέι Μιχαΐλοβιτς στην εντατική – και την επόμενη μέρα ο παππούς ήρθε στα λογικά του. Και μετά ζήτησε να καλέσει τον ιερέα να εξομολογηθεί και να κοινωνήσει.

Ήδη μετά το ιερό της εξομολόγησης και την αποδοχή των Αγίων Μυστηρίων του Χριστού, ο Αλεξέι Μιχαήλβιτς μοιράστηκε με τον ιερέα αυτό που είδε μετά τον ′′ θάνατό ′′ του «. Και είδε τη σύζυγό του Μαρία, που τον κοίταξε σιωπηλά και έφυγε. Την επόμενη στιγμή ο Αλεξέι Μιχαΐλοβιτς είδε πολλούς ανθρώπους στην άκρη ενός τεράστιου φλεγόμενου λάκκου. Οι άνθρωποι έπεφταν  εκεί εκατοντάδες. Υπήρχαν παντού κραυγές και ταλαιπωρία. Ξαφνικά δύο νεαροί με άσπρα ρούχα ήρθαν και είπαν: ′′ Είναι πολύ νωρίς για να είσαι εδώ. Πηγαίνετε και μετανοήστε. Έχετε τρεις μέρες «, και μετά από αυτό ο Αλεξέι Μιχαΐλοβιτς ξύπνησε στο νεκροτομείο.

Και μια μέρα μετά την εξομολόγηση του ιερέα, μας είπαν ότι πέθανε ο Αλεξέι Μιχαΐλοβιτς – και ήταν ήδη ένας πραγματικός θάνατος. Τρεις μέρες μετά το ασυνήθιστο όραμα του.

Αργότερα μίλησα με την κόρη του και μου είπε μια ιστορία που ο πατέρας, ως νέος, δούλευε ως φορέας για το NKVD και μετέφερε φυλακισμένους στην εξορία. Σε ένα παγωμένο χειμώνα, έντυσε μια ηλικιωμένη καταπιεσμένη μοναχή, που ήταν ελαφριά  ντυμένη  και παγωμένη. Τότε ο πατέρας την κάλυψε με τον κορμό του, και της  έσωσε τη ζωή. Σε ευγνωμοσύνη, η μοναχή υποσχέθηκε να προσευχηθεί γι ‘ αυτόν.

Η κόρη ήταν σίγουρη – και είμαι σίγουρος – ότι σύμφωνα με τις προσευχές της δόθηκε αυτές τις τρεις ημέρες ο Αλεξέι Μιχαΐλοβιτς. Να μετανοήσουμε, να κοινωνήσουμε – και να αφήσουμε την αιώνια ζωή ως αληθινός Χριστιανός.

Αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Σαρακοστής  μου φαίνεται συμβολικό. Άλλωστε η νηστεία είναι καιρός προσευχής, μετάνοιας και καλών πράξεων. Και ακόμη και ο θάνατος υποχωρεί για καλές πράξεις, σύμφωνα με την εντολή του Θεού, για να μας δώσει χρόνο στη μετάνοια.

Jerey Dmitry Konychev, ηγούμενος της Εκκλησίας της Μεσολάβησης της Ευλογημένης Θεοτόκου, c. Άνω Ακτάς (Ταταρστάν)

πηγή:ΕΔΩ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: