Ο ΧΡΌΝΟΣ

Μια φορά έναν βασιλιά τον επισκέφτηκε ένας φτωχός και του ζήτησε βοήθεια. Ο βασιλιάς του είπε να πάει σπίτι του να φέρει ο,τι σακούλια είχε.
Όταν ο φτωχός επέστρεψε με κάθε είδους σακουλάκια, ο βασιλιάς διέταξε τους αυλικούς να ανοίξουν μια υπόγεια αίθουσα, σιδερόφρακτη, όπου έκρυβε αμέτρητους θησαυρούς χρυσών νομισμάτων σε σορούς.
Του είπε λοιπόν του φτωχού: «Θα σε αφήσω 15 λεπτά με το ρολόι, όσα σακουλάκια γεμίσεις θα είναι δικά σου!». Δηλαδή θα τον έκανε πάμπλουτο.
Αλλά αυτός αντί να αξιοποιήσει και το τελευταίο δευτερόλεπτο, γεμίζοντας όσα περισσότερα σακουλάκια μπορούσε, καθρεφτιζόταν για 5 λεπτά σε κάποιους πανέμορφους και υπερμεγέθεις καθρέπτες του βασιλιά που βρισκόντουσαν στην αίθουσα!
Στην συνέχεια, και ενώ οι αυλικοί διερωτώντο αν έχει σώας τας φρένας, έχασε άλλα 5 λεπτά ασχολούμενος με την χωρίστρα των μαλλιών του!!
Και τέλος έχασε και τα τελευταία του 5 λεπτά περιεργαζόμενος κάποια ωραία αγαλματίδια που βρήκε σε κάτι ραφάκια της αίθουσας!!
Και τότε ο βασιλιάς του είπε:
– Πήγαινε κύριε… Τα 15 λεπτά που σας έδωσα τελείωσαν!
-Μα… δεν πήρα τίποτα!!
-Δεν σας φταίω εγώ. Εσείς σπαταλήσατε απερίσκεπτα τον πολύτιμο χρόνο σας.

Καλοί μου Αδελφοί

Βασιλιάς είναι ο ΘΕΟΣ.
Λέει λοιπόν στον καθένα μας:
«Θα σε αφήσω στη Γη 15 λεπτά (δηλαδή 20, 30, 50, 70, 100 χρόνια) και θέλω να δω πως θα χρησιμοποιήσεις αυτόν τον πολύτιμο χρόνο. Θα τον αξιοποιήσεις τηρώντας τις εντολές μου, με πίστη, με εξομολόγηση, με εκκλησιασμό, με ταπείνωση, με ανεξικακία και με αγάπη στον πλησίον σου; Η θα τον σκορπίσεις ασυλλόγιστα σε πρόσκαιρα πράγματα. Αν τον αξιοποιήσεις σωστά σύμφωνα με τις εντολές μου, θα σε κάνω συγκληρονόμο της ΑΠΕΡΑΝΤΟΥ, ΑΙΩΝΙΟΥ ΚΑΙ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΜΟΥ. Αν όχι θα μετανοιώσεις κάποτε πολύ πικρά στην αιωνιότητα, αλλά ανώφελα.
Όσο όμως βρίσκεσαι στη Γη, ποτέ δεν είναι αργά.
Έστω και στο πάρα πέντε!

ΑΝΕΥ ΕΜΟΥ ΟΥ ΔΥΝΑΣΘΕ ΠΟΙΕΙΝ ΟΥΔΕΝ

Η Θεία Κοινωνία είναι ακαταμάχητο όπλο κατά της αμαρτίας.
Με τη δύναμη που παρέχει το μυστήριο τούτο, ο χριστιανός μπορεί αποτελεσματικά και νικηφόρα να περιορίσει τις αδυναμίες του, να διορθώσει τα λάθη του, να εξαλείψει τα πάθη του.
Δεν είναι ολίγοι εκείνοι, που με τη χάρη της Θείας Ευχαριστίας κατόρθωσαν να απαλλαγούν από ολέθριες συνήθειες και να γίνουν καινούργιοι άνθρωποι με ατσαλένια θέληση και διαμαντένιο χαρακτήρα. Αλλά για να βοηθήσει η ΑΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ κατά των παθών μας χρειάζεται εξομολόγηση, ταπείνωση, ελεημοσύνη, Σεβασμό στο Θεό. Αγώνας για ψυχική καθαρότητα και σκέψεις αγνές, πίστη ζωντανή και ΑΓΑΠΗ προς τους εχθρούς και φίλους.
Και πάντα να λέμε Δοξασμένο το Όνομά σου Θεέ μου. Και ο Θεός θα μας ευλογεί

π. Ιγνάτιος Καπνίσης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: