Θέλει απλότητα και ταπείνωση ώστε να δεχόμαστε το κάθε τι στην ζωή μας..

Θέλει απλότητα και ταπείνωση ώστε να δεχόμαστε το κάθε τι στην ζωή μας, θέλει πίστη στον Θεό που μας αγαπά γνήσια, ακόμα κι όταν εμείς Τον θεωρούμε απών.

Τότε που ο Θεός δεν φαίνεται καλούμαστε σαν παλικάρια να αντισταθούμε στους λογισμούς της θλίψης και να τους αντικαταστήσουμε με λογισμούς ελπίδας και με ανδρείο φρόνημα να δούμε την ζωή κατάματα. Τότε που ο Θεός δεν φαίνεται είναι που μας μιλά με χίλιους δυο τρόπους. Μας μιλά με το στόμα των οικείων μας που μας αγαπούν, μας χαμογελά με τα χείλη των φίλων μας που μας νοιάζονται, μας αγγίζει με ένα απογευματινό αεράκι να μας απαλύνει τον πόνο, μας τραγουδά με τα αηδόνια της χαραυγής, μας παρηγορεί και μας παραδειγματίζει με τους βίους των Αγίων που τόσα και τόσα έπαθαν αλλά δεν απελπίστηκαν. Εάν δεν βλέπουμε, δεν ακούμε και δεν νιώθουμε τον Θεό δεν φταίει ο Θεός, εμείς έχουμε γεμίσει την καρδιά μας με τον εγωισμό μας που τρέφει την θλίψη μας (που δεν μπορούμε να αποδεχθούμε αυτό που μας συνέβη) κι έτσι ο Θεός δεν βρίσκει ούτε μια μικρή ακρούλα για να έρθει και να μείνει.

Η ζωή είναι όμορφη όταν όλα προσεγγίζονται μέσα από το πρίσμα της αιωνιότητας. Η ζωή είναι γεμάτη φως όταν βλέπουμε παντού και πάντοτε τα δώρα του Θεού που προσφέρονται σε εμάς δωρεάν.

Κι αν κάποτε η θλίψη εισβάλει στην ζωή μας ας την αντιμετωπίσουμε με ζωή. Διότι η κάθε θλίψη είναι κι ένας μικρός θάνατος. Τον θάνατο λοιπόν μόνο με την ζωή μπορείς να τον νικήσεις.

Η ζωή δεν κουράζει. Αυτό που μας κουράζει είναι που «πεθαίνουμε» συνεχώς για εμάς, χωρίς να ζούμε για χάριν κανενός.

Π.Παυλος Παπαδόπουλος FB

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s