Η Χάρη της Ιερωσύνης που έχει ένας κληρικός, δεν αναστέλλεται για κανέναν λόγο…

Επί τουρκοκρατίας, κάποιος γεωργός έκανε ανακομιδή των λειψάνων του αδερφού του. Ανοίγοντας όμως τον τάφο, τον βρήκε τυμπανιαίο (άλιωτο και πρησμένο)! Το μυαλό του πήγε σε ένα γεγονός, όταν ακόμα ο αδερφός του ήταν εν ζωή. Είχε έρθει σε ρήξη με κάποιον Αρχιερέα και μάλιστα τον εξύβρισε. Τότε ο Αρχιερέας τον καταράστηκε… Από τότε είχαν περάσει αρκετά χρόνια και στο μεταξύ ο Αρχιερέας αυτός είχε φύγει από την Ορθοδοξία, πέταξε τα ράσα και πέρασε στον Ισλαμισμό!

Ο γεωργός τον αναζήτησε και όταν τον βρήκε, τον εξιστόρησε όλα τα περιστατικά. Ο Αρχιερέας τα θυμήθηκε, αλλά αρνήθηκε να διαβάσει ευχή στον τάφο του αδερφού του, μιας και άλλαξε θρησκεία και ήταν πια Ισλαμιστής.Ο αδερφός τότε έπεσε στα πόδια του και τον εκλιπαρούσε μετά δακρύων. Μετά από πολλά, ο πρώην Αρχιερέας πείστηκε και ζήτησε να του βρει κρυφά ένα πετραχήλι, γιατί άμα μαθευόταν αυτό που πάνε να κάνουν, θα τους έκοβαν οι Τούρκοι το κεφάλι.

Βρήκε ο γεωργός ένα πετραχήλι και δώσανε ραντεβού ένα βράδυ στα νεκροταφεία, για να διαβαστεί η ευχή.Πράγματι εκεί και αφού διαβάστηκε η ευχή από τον Αρχιερέα, αμέσως το λείψανο του αδερφού »λύθηκε» και έμεινε υπόλοιπο, χώμα και κόκκαλα! Όταν το είδε αυτό ο Τουρκεύσας Αρχιερέας, γύριζει και λέει απευθυνόμενος στο Θεό:
– Χριστέ μου, ακόμα με ανέχεσαι;;;… Αυτό έγινε αιτία, να επιστρέψει ο Αρχιερέας ξανά στην Ορθοδοξία και μάλιστα μαρτύρησε  κιόλας!

Η Χάρη της Ιερωσύνης που έχει ένας κληρικός, δεν αναστέλλεται για κανέναν λόγο, εκτός και αν ο κληρικός καθαιρεθεί.

Δημήτριος Παναγόπουλος ο Ιεροκήρυκας

πηγή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s